Nytt maskinhaveri, upplevelsequizar och bandanstormning

Raden med maskiner som går sönder för oss har nu utökats av ytterligare en, nämligen vår PA-anläggning. Det är den våra liveband använder för att vi ska höra dem så den är ju ytterst viktig kan man säga. Utan den hade våra spelningar blivit mer som pantomimer, lite trist kanske (fast det hade nog sett rätt festligt ut :-)). Att den hade börjat strejka upptäcktes precis före Sweet Home, vår öppna scen. Panik! Situationen räddades av de fantastiska människorna på Studieförbundet Vuxenskolan som står bakom Sweet Home; de åkte helt enkelt och hämtade sin egen anläggning och nu har vi fått låna den tills vi har hittat någon som kan fixa vår egen. Tack, tack, tack!

Men det händer inte bara tråkigheter. I förra veckan hände något riktigt kul, då startade nämligen vårt efterlängtade upplevelsequiz; Quiz Ditch! Vi kallar det för upplevelsequiz eftersom det inte bara är allmänbildningsfrågor utan också frågor som bjuder på upplevelser av olika slag. Varje gång får alla provsmaka en av de 8 fatölen och gissa vilken av dem det är. Svårare än man tror, har det visat sig, nästan ingen gissar rätt :-). Andra upplevelser kan vara andra provsmakningar med tillhörande frågor eller att man får känna, lukta eller lyssna på olika saker och sedan gissa vad det är och svara på olika frågor om företeelsen ifråga. Gissa prylen eller gissa var bilden är tagen är andra exempel. I den första quizomgången deltog 7 lag och när vi körde andra gången denna veckan så var hela 11 lag med! Kanske var det de fina vinsterna som lockade, de första gångerna har det varit korgar med sådana fina delikatesser som lakritspipor och bläckfisksnacks. Dessutom kör vi varje gång tre Twist-frågor, dvs snabbfrågor ur vårt Trivial Pursuit-spel där första deltagare med rätt svar får en påse Twist. Nästa tisdag kör vi igen, samla ihop ett lag på max fem personer och var på plats senast 20.30. Vi rekommenderar att man bokar bord, denna veckan var det fullt! Vi har fyra quizmasters som turas om för att vi ska hinna göra riktigt bra quiz, så missa inte detta!

En annan sak som är riktigt rolig är alla band som vill spela hos oss. För att låta grannarna (och våra gäster) vila öronen ibland så kör vi max en livespelning i veckan och just nu är det fullbokat till i februari. Vi ber alla band som hör av sig att skicka en länk så vi kan lyssna på hur det låter innan vi släpper in dem; vi vill ju inte att ni ska få sår i öronen. Vi har blivit otroligt positivt överraskade; det låter kanonbra varje gång. Vad många duktiga musiker det finns därute! Vi har tyvärr inte möjlighet att betala något gage förutom mat, men alla ställer upp ändå. Fantastiskt! Vi har dock märkt att en del gäster inte så gärna vill lyssna på liveband som ju kan bli lite högljudda, de har kommit för att prata i lugn och ro. Därför har vi valt att låta banden starta vid åtta-tiden, då hinner man äta middag och prata innan de börjar om man vill.

Vill ni veta vilka band som besöker oss framöver så är det bara att kolla kalendariet på denna hemsida, där lägger vi in allt som händer på Beer Ditch så att ni kan planera era besök. På lördag blir det svängig disco med Urban Ninjas kl 20, kom och var med! Nästa torsdag den 27/11 har Johanna lyckats få hit sin bror och hans musikaliske partner från Falkenberg; de kallar sig Lång & Bergengren och spelar bluesrockiga visor med ett helt eget uttryck. En duo som är mycket uppskattad i Falkenberg men inte så kända i Malmö. Än, vill säga. Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s