Maskinhaveri, röjarhelg och jukeboxbattles

En hel del har hänt sen vi bloggade senast. I dagarna har vi haft besök av ännu en maskinreparatör. Denna gången var det diskmaskinen som började läcka koncentrerat diskmedel ut på golvet med frätskador på golvet som följd. Panik!  Vi tog en chans och ringde helt enkelt det numret som stod på en etikett på maskinen, osäkra på om företaget fanns kvar med tanke på maskinens ålder. Jodå, de fanns kvar och redan nästa dag fick vi besök av världens snällaste och gladaste reparatör som invigde oss i alla diskmaskinens mysterier och kallade oss ”min vän” hela tiden. Inte på ett sånt där glassigt försäljarsätt utan på ett genuint omtänksamt sätt. Trevligt! Han bytte ut diskmedelspumpen och berättade för oss att vår maskin är 22 år gammal och att de normalt lever 10-15 år. Hmm, låter inte så bra. MEN vår maskin är det allra bästa märket som finns, Wexiö, så den kan nog leva ett bra tag till trodde han. Tack för det, en ny maskin kostar lätt 25.000 spänn!

Våra metalljalusier för fönstren har också börjat bråka med oss. Igen! I somras hakade en upp sig och gick inte att rulla ner men det avhjälptes tillfälligt med hjälp av en annan snäll reparatör som avbröt sin semester för att hjälpa oss. Nu har samma jalusi börjat bete sig konstigt igen; när vi har rullat upp den så åker den ner en bit igen och hänger där som ett ögonlock på sömnigt öga. Bara att ringa reparatören igen…

Man kan väl konstatera att vi inte har världens bästa karma när det gäller maskiner. Inom loppet av fem månader så har följande maskiner fått fnatt: kaffemaskinen (lyckligtvis för oss precis INNAN vi tog över), hamburgargrillen, diskmaskinen, jalusierna, en kylofrys. Nu väntar vi på vår stora varmluftsugn… Eller varför inte milkshakemaskinen :-). Och hur trevliga reparatörerna än är så har de en tendens att lämna oss med en saftig faktura! Pengar som man kunde använt till roligare saker.

Det händer förstås trevliga saker också. En av dem är den röjardag vi hade i söndags. Att städa på sin lediga dag låter kanske inte så kul men vi har otroligt bussiga vänner som ställde upp och hjälpte till vilket gjorde det hela mycket roligare. För att inte tala om vår underbara personal som ställde upp utan ersättning på sin lediga dag . Under loppet av en dag uträttades underverk, bl.a. röjdes källaren på en orolig massa bråte som verkade ha legat där minst två caféägare bakåt i tiden. En hel del kunde lämnas vidare till Erikshjälpen, resten fick åka till tippen. Så otroligt skönt, nu kan vi göra allvar av våra planer på att göra en mysig hörna för personalen och ett kontor där nere. Så småningom vill Thorsten brygga öl i eget picobryggeri där, det vore ett otroligt spännande projekt.

En annan rolig grej är vår nya digitala jukebox. Vi vill ju gärna att ni ser Beer Ditch som ert andra vardagsrum (eller första!) och då vill vi förstås ge er möjlighet att välja musiken ni lyssnar på. Via appen Playmysong kan man hitta vår jukebox och där välja bland alla låtar som finns på Spotify. Låtarna ni önskar läggs på kö för att spelas i högtalarna. Detta har blivit väldigt populärt och vissa kvällar kan man få vänta mer än en timme på att få höra ”sin” låt. Då och då utbryter en battle mellan två olika musikstilar eller mellan två personer som gärna vill bestämma vad som spelas och det tycker vi är kul. Det går faktiskt lika bra att lägga in låtar hemifrån om man vill skicka en musikhälsning till oss som är på plats, vilket somliga vänner har fått för vana att göra. Det blir inte alltid de låtar vi helst önskar oss men det får man bjuda på. Hör man plötsligt en gammal tysk schlager vet man att det är Ola som varit i farten igen och om den gamla odödliga klassikern ”Jag kommer ikväll under balkongen” spelas så är Bengan på väg och vill ha en plats i baren. Härom natten när Johanna kom hem så la hon in kultlåten ”In kommer Gösta” med Philimon Arthur and the Dung som en hälsning till nattugglegänget som dröjde sig kvar, vilket uppskattades mycket. Vilken låt skulle DU vilja skicka? Sätt igång, bara!

Den sista roliga saken vi vill nämna här är Quiz Ditch, vår upplevelsebaserade quiz som börjar tisdagen den 11 november. Sedan kör vi varje tisdag kl 20.30. Varje gång blir det provsmakning av öl som man får gissa sorten på och det blir även andra varianter av smaka, känna, lukta, lyssna och gissa. Spännande värre, sätt ihop ett lag och kom!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s