Stulen soffa och hamburgerkris!

Nu är vi inne på vår andra sommarmånad och glädjeämnen och kriser avlöser varandra. Det är ett rätt intensivt liv att vara pubägare får man säga, inga döda stunder här inte! Att 3/5-delar av familjen Ekne åkte på Roskildefestival i fyra dagar orsakade lite kill i Johannas mage men det fungerade fantastiskt bra med våra duktiga vikarier. Daniel gjorde ett hästjobb i baren efter endast en kort introduktion och till sin hjälp hade han flera duktiga assistenter. I köket hade Johanna hjälp av släktingar och vänner som diskade, serverade och hjälpte till med maten med ständigt gott humör. Vilket gäng! Daniel som tidigare jobbat i en stor och ganska stökig bar på centralt läge i Göteborg uttryckte in förvåning över hur lugnt  och trevligt det alltid är hos oss; även vid stor tillströmning är det alltid en bra stämning utan bråk eller hårda ord. Jo, så är det, det är Beer ditch kunder det, det vill säga NI! Vi har lätt de bästa kunderna i världen!

Lördagsmorgonen blev dock ingen rolig morgon för Johanna. Först hade någon stolle parkerat sin bil i vägen för vår bil så när hon skulle handla till brunchen så kom hon inte ut. Det blev till att ta cykeln till affären och storhandla; större lass på cykel har sällan skådats! När hon vinglat sig fram till Beer Ditch med lasten och livet i behåll kom nästa överraskning: den fina hörnsoffan av lastpallar på uteserveringen var borta! Stulen! Kvar låg två sorgliga lastpallar som var lite defekta och därför inte önskvärda. Vem är taskig nog att göra något sådant? Naturligtvis hade vi insett att detta kunde ske och dagarna innan gjorde vi några halvhjärtade försök att få tag på en vajer och låsa fast pallarna: vi letade igenom källaren efter en vajer vi visste låg där någonstans och när vi inte hittade den cyklade Johanna till Claes Olsson för att köpa en. När de bara hade korta vajrar återstod något av de stora byggvaruhusen på Svågertorp men dit hann vi inte förrän olyckan var skedd, tusan också!

Här visade dock återigen våra kunder/vänner sin storhet. När olyckan lagts ut på Facebook och annonserats på bardisken strömmade det in erbjudanden om nya lastpallar. TACK, alla! Så fort vi hinner ska det köpas in en lång stadig vajer och sedan börjar vi om. Denna gång tänkte vi dessutom skruva ihop pallarna för att ytterligare försvåra för eventuella ohederliga spekulanter. Om det finns någon händig typ därute som har en bra skruvdragare och en stund över så tar vi tacksamt emot hjälp med detta, själva har vi som alla vänner vet tummarna stadigt förankrade MITT i handen! 🙂

Ända sedan vi öppnade har ett annat problem sakta seglat upp på horisonten, nämligen tillgången på vår mest populära maträtt hamburgare. Som vi skrivit om tidigare så får vi inte steka hamburgarna själva eftersom ventilationen inte är bra nog. Istället köper vi hamburgare som förberetts med sous vide-teknik (lagas långsamt på låg värme under vacuum) och som sedan grillas i vår speciella maskin. Den här tekniken har vi tagit över från de tidigare ägarna och resultatet är vi mycket nöjda med, det blir saftiga hamburgare av bra kvalitet. När vi tog över Sugar Ditch så valde vi att byta leverantör eftersom den gamla leverantören inte kunde erbjuda de ekologiska produkter vi vill ha. Det visade sig tyvärr att den nya leverantören inte var särskilt intresserad av att köpa in våra speciella hamburgare. Trots löften om att det ”nog skulle ordna sig” så gick veckorna och bara någon vecka innan det lager vi tagit över från Sugar Ditch skulle ta slut fick vi reda på att det förmodligen inte alls skulle ordna sig eftersom inköpsavdelningen inte ville köpa in vår produkt. Fast kanske ändå och inköpschefen skulle höra av sig. Sedan gick ”vår” säljare på semester och ingen hörde av sig trots upprepade påstötningar från oss. Kris!! Lösningen blev att byta leverantör, tillbaka till de gamla som levererat till Sugar Ditch. De tog emot oss med öppna armar förstås och lovade att bättra sig när det gäller det ekologiska. MEN, eftersom ingen hade köpt hamburgarna på ett tag så hade de stängt den kanalen och nu kommer det ta ett tag innan nya hamburgare kan levereras. I fredags tog våra hamburgare slut och nya kommer ”förmodligen” i nästa vecka. Nödlösningen blev att ta in råa, frysta hamburgare och försteka dem i vår varmluftsugn. Kvaliteten är viktig förstås och därför har vi tagit in de bästa vi kunde hitta, Angusburgare av 100 % nötkött, och testat att försteka för att få den optimala stektiden. Resultatet är inte alls dumt tycker vi och vi hoppas att ni ska gilla dem också. Vi får nog ändå erkänna att våra vanliga burgare är snäppet godare och så fort de finns tillgängliga så är det dem vi serverar igen.

Annars jobbar vi på till tusen för att bli klara med allt som ska fixas och en del har vi lyckats bocka av nu vilket känns otroligt skönt. Missa inte våra nya milkshakedrinkar och vårt förbättrade fika-utbud. Igår kom våra nya fina meny-pärmar med posten så att ni ska slippa stå och bläddra bland lösblad för att hitta det ni söker. En ny lampa har kommit upp utanför toan så att ni hittar dit. Långkoken har vi fortfarande inte hunnit komma igång med och det dröjer nog ännu ett tag, vi beklagar detta men vi har valt att prioritera andra mer akuta saker. Vi har också kvar att få upp toaskyltar och måla utrymmet utanför toaletten, måla om en del stolar, uppdatera öllistorna och få in dem på webben etc, etc. Och så får vi ju börja om från början med lastpallssoffan. Saker och ting får ta den tid de tar, vi hoppas ni har tålamod med oss. På ”helgerna” (söndag-måndag när vi har stängt) försöker vi vila och inte jobba för att vi ska orka i längden, det känns viktigt även om det inte alltid funkar så bra, ibland fuskar vi och smygjobbar lite :-).

Nu börjar en ny pubvecka och vi är laddade till tusen efter vår helg. Vi hoppas att ni är det också och att vi får träffa er på Beer Ditch! Välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s