Lönefredag – oj, oj, oj!

Nu har vi varit igång i drygt tre veckor och tycker att vi börjar komma på ett och annat. Visst finns det massor kvar att fixa men mycket har blivit gjort och vi börjar bli lite varma i kläderna. I förra veckan hade vi till och med blivit så kaxiga att vi beslutade att köra fredagen utan extra personal, dvs bara familjen Ekne bakom spakarna. Men då hade vi inte fattat vad lönefredag är! Oj, oj, oj! Kvällen började med att två större sällskap tumlade in samtidigt och ville äta. Vi kämpade på bra och lyckades hålla nere serveringstiderna till max en halvtimme vilket man får vara nöjd med i vårt lilla kyffiga kök. Men sen fortsatte det, och fortsatte och fortsatte. Mer och mer gäster vällde in, det blev fullt på uteserveringen och nästan fullt där inne med.När vi började känna oss riktigt pressade fick vi tre beställningar i rad på fish & chips, vilket är vår mest tidskrävande rätt och sedan var det kört. Väntetiderna blev längre och längre, och någonstans där gjordes det ett par missar i stressen och vi fick göra om. När det var som mest fick några sällskap vänta på maten i en och en halv timme! Det är definitivt INTE OK och det var en ganska slokörad familjen Ekne som samlades för rådslag när kvällen var slut. Första beslutet: Ingen fish & chips när det är som körigast, det tar helt enkelt för lång tid och stoppar upp hela kön. Eftersom vi inte har tillstånd att steka och fritera så kör vi både burgare och fisk i en fiffig maskin, men fisken tar dubbelt så lång tid för en portion som burgarna tar för två! Beslut nummer två: minst en extra person i kök/disk under de körigaste timmarna på fredag-lördag. Beslut tre: omorganisera förvaringen i köket så att logistiken fungerar bättre.

Med hjälp av dessa beslut så hoppas vi att vi aldrig ska uppleva en sådan kväll igen. Ja, varken vi eller de stackars gästerna. Vi får ändå lyfta på hatten för våra trevliga gäster, för de allra flesta tog väntan med gott humör. Vi varnade för långa väntetider och några valde då att gå någon annan stans och äta, vilket var ett klokt beslut om man var hungrig. Vi hoppas att de kommer tillbaka någon annan gång!

Denna helgen kommer dock en ny utmaning. Det är nämligen Roskildefestival! Det innebär att större delen av familjen Ekne lämnar landet för att traska runt i den danska leran och lyssna på musik i fyra dagar tillsammans med goda vänner. Om vi säger att Thorsten firar 30-årsjubileum i år så förstår ni. Nyöppnad pub eller ej, Roskilde missar man bara inte! Kvar står Johanna och Joel med en pub som ska skötas, HUR ska det gå? Jodå, vi tror att det ska gå ganska bra, för vi får god förstärkning! I baren står Daniel med assistent. Han kanske inte har Thorstens djupa kunskap om craft beer men är en van bartender som kan hantera de flesta situationer och ge bra service till alla som dyker upp. I köket får Johanna också bra förstärkning av duktiga och engagerade personer med köksvana, så det kan bli en riktigt trevlig helg! Kom och sätt oss på prov bara; välkomna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s