Första veckan som pubägare

Nu har vi varit en gång en dryg vecka och man kan nog säga att det varit den mest utmanande veckan i våra liv! Den jobbigaste men också den mest spännande. Det som gjorde den extra utmanande var förstås att vi flyttade samtidigt som puben öppnade, den kombinationen vill vi inte råda någon att ge sig på. Vi fick hjälp med flytten av Movebybike som flyttar med hjälp av cykel och fantastiskt fiffiga cykelkärror där de får plats med vad som helst. Vår hörnsoffa var inga problem, inte heller pianot. Respekt! De skulle flytta  våra möbler medan vi tyckte att ”lösöret kan vi ju flytta själva, det kan väl inte vara så jobbigt, vi tar det lite i taget. Bra att spara lite pengar nu också när vi öppnar en pub”. Nu i efterhand kan man bara skratta åt en sådan dum tanke, i kombination med puböppning var det en rent livsfarlig lösning. När vi inte varit på Beer Ditch har vi packat, röjt och burit lådor, till råga på eländet ligger vår nya lägenhet fyra trappor upp utan hiss! Den första dagen vi var lediga från Beer Ditch jobbade vi med flytten 16 timmar i sträck, på slutet var vi så trötta att vi sluddrade när vi talade: då var klockan tre på natten. Och hela tiden har vi känt oss jagade av att det är så mycket att fixa på puben som inte hunnits med. Eftersom vi är nya i gamet så har vi inte heller fått in några fungerande rutiner för inköp vilket har inneburit att vi varje dag fått fara runt och handla sådant som tagit slut eller som vi plötsligt upptäckt att vi saknar. Puh!

Därför är vi otroligt tacksamma att vi haft så mycket trevliga, glada och tålmodiga besökare på Beer Ditch under vår första vecka! Ni har stått ut med diverse provisoriska lösningar, fummel och förvirring och lång väntan på maten. Och ni har öst beröm och uppmuntrande utrop över oss; tack för det! Vi hoppas att ni orkar ett tag till: mycket som vi hade trott skulle vara på plats vid det här laget har vi inte hunnit med och en del kommer att dröja ett tag till. Nu har vi visserligen flyttat klart men det betyder bara att vi lämnat den gamla lägenheten. I den nya lägenheten står alla våra grejor i en enda röra och vi letar febrilt efter sådana livsnödvändiga saker som osthyveln och tandborstarna. Många lådor ska nu packas upp och saker ska hitta sin plats innan vårt liv på hemmaplan fungerar normalt och vi kan ha fullt fokus på vår pub.

Mycket återstår alltså för att Beer Ditch ska bli den pub vi vill att den ska vara. Vi behöver förbättra våra öllistor och menyerna ska se lite trevligare ut än skrynkliga A4-blad. Vi ska måla klart och sätta upp belysning utanför toan. Vi ska förbättra uteplatsen ytterligare och få upp parasoller på södersidan så att ni inte steks där i sommar.Vi ska komma igång med långkok och milkshakedrinkar, förbättra fikautbudet och mycket, mycket annat. Och vi ska jobba på att effektivisera köket och vårt arbete där så att ni inte behöver vänta så länge på maten. Det har hänt under veckan att folk har fått vänta i upp till en timme på maten och det känns inte OK, det måste förbättras. Tyvärr har vi ett litet kök med dålig kapacitet och vi har inte råd med stora investeringar just nu. Men så småningom hoppas vi kunna förbättra läget både genom ett bättre kök och genom ökad rutin. Vi tar det ett steg i taget och hoppas att ni ska trivas på Beer Ditch även under väntetiden. Men först ska vi ha några dagar ledigt, under midsommarhelgen håller vi stängt för att vila och komma ikapp oss själva lite.

Berätta gärna för oss vad du tycker och tänker om Beer Ditch och det vi gör; vi vill vara som ditt andra vardagsrum och i sitt vardagsrum ska man trivas och känna sig hemma. Vad får DIG att trivas?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s