Vi har tagit över skutan!

Nu, mina vänner, är det på riktigt, igår överlämnades nycklarna till oss och vi är de stolta ägarna till en pub! Det kändes otroligt märkligt att vandra omkring i lokalerna utan David och Lotta som varit vårt stöd och vår trygghet de sista månaderna. Lite som när man tog körkort och insåg att nu skulle man köra SJÄLV, utan någon körskollärare som satt bredvid och talade om vad man skulle göra. Läskigt! Omedelbart efter övertagandet kom Patrick och Micke och började riva den gamla baren. Här ska in en ny bar som killarna byggt ute i Mickes garage i Vintrie. Alla möbler föstes in i mitten av rummet och Johanna tog ner alla saker som satt på väggarna för att förbereda för målning. Den tuffa mintgröna färgen ska bli en lite mjukare olivgrön som känns mera ”vi”. Annars kommer mycket att bli sig likt, alla möblerna kommer att vara kvar och mycket av det som satt på väggarna ska tillbaka upp igen.

När det gäller uteplatsen har vi stora ambitioner men vi får kanske inse att vi inte hinner göra så mycket åt den innan öppningsdagen den 7:e juni. Tanken är att bygga en loungehörna av gamla lastpallar på södersidan och att skapa lummig grönska med hjälp av olika planteringar men både tiden och ekonomin sätter gränser, vi får se vad det kan bli.

Att den närmaste veckan blir otroligt hektisk är det ingen tvekan om. Det blir rivstart idag, måndag, med besök från kassaapparatsföretaget som ska programmera om kassan och installera den ”svarta lådan” där alla data ska lagras, från larmföretaget som ska överföra larmet till oss och från låsföretaget som ska sätta in nya lås i bakdörren eftersom den ska bli brandutrymninsväg. Någon av de närmaste dagarna kommer även ett företag och hämtar den gamla kakdisken och levererar istället en ölkyl. Dessutom måste vi förbereda beställningar till ölleverantörer och matleverantörer, vilket innebär att vi måste veta exakt vad vi behöver för att ni ska kunna få både mat och öl på invigningen. Thorsten ska välja mellan ungefär 1.200 tillgängliga ölsorter och Johanna försöker se in i sin kristallkula för att avgöra exakt hur många som kommer på invigningen, vilka av er som tänker äta och HUR MYCKET ni tänker äta. Hmm…. Buffén som ska serveras på invigningen tar också upp mycket av Johannas tankar just nu. Det blir en enkel buffé som passar på en pub, inga utsvävningar, men det ska ju smaka gott! Igår testade vi att göra kryddiga köttbullar med chili och vitlök och en quinoasallad med olika grönsaker i, inte alls omöjligt att det dyker upp på lördag tillsammans med lite annat, för det var riktigt gott tyckte vi. Då ska vi bara rulla sisådär 500 köttbullar…

För att ytterligare lägga lök på laxen denna vecka så tar Johannes studenten på tisdagen, Joel fyller 15 år på fredagen och så ska vi flytta! Vi har köpt en ny lägenhet på Trelleborgsgatan och lämnar därmed Ribban för att komma närmare puben. Vi gjorde verkligen allt vi kunde för att flytten INTE skulle krocka med puböppningen men ibland blir det inte riktigt som man vill. Idag måndag får vi därför ytterligare en nyckel, nämligen nyckeln till den nya lägenheten. Lyckligtvis behöver vi inte lämna den gamla förrän om två veckor och vi får hjälp med flytten av Movebybike som ska flytta alla möblerna (på cykel, coolt!) men vi måste ju packa! Och lösöret ska vi flytta själv vilket innebär bära upp allt vi äger på fjärde våningen utan hiss. Hjälp!

Som tur är är vi båda rutinerade projektledare som ordnat både fester och flyttar förr och så har vi fantastiska vänner som erbjudit sig att hjälpa till med allt som ska göras. Vi tror att det är de som kommer att rädda vårt förstånd den här veckan. Och så förstås tanken på att träffa alla er snart! Vi tror att invigningen kommer att bli något i hästväg, väldigt många har sagt att de kommer och nu hoppas vi bara att vi får plats allihop. Det hade ju varit otroligt tråkigt om någon av er måste vända i dörren för att det är fullt. Vi hoppas på vackert väder så att vi kan använda uteserveringen och vi hoppas att ni kommer lite utspritt och inte alla på samma gång 🙂 Klockan 15 på lördag smäller det, vi kan knappt vänta på att få se er alla strömma in genom dörren. Ni är sååå välkomna!

2 reaktioner till “Vi har tagit över skutan!

  1. Helt sjukt!! Mycket på en vecka, men det här ska bli så ball! Jag hoppas att jag kan titta förbi på lördag, annars kommer jag så fort jag får tillfälle.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s