Saker börjar falla på plats!

Nu har vi kommit ytterligare en bit på väg mot öppningen, bara två veckor kvar och spänningen stiger! De senaste dagarna har en hel del fallit på plats. Igår lyckades vi sälja kakdisken till ett litet företag som i sin tur sålde en begagnad ölkyl till oss. De kommer och hämtar och lämnar så slipper vi tänka på det. Skönt! Vi jagar nu en extra frys att ha i källaren och det är bråttom; på tisdag kommer en stor laddning mat som måste ta vägen någonstans! Någon som har en frys till salu? Annars har vi ju alltid vår vän Blocket. Vår nya matleverantör arbetar febrilt med att säkra våra leveranser av hamburgare och tror att de snart har löst våra problem. Skönt! Häromdagen kom vi på att även pommes friten är speciell på Sugar Ditch, den värms i ugn på endast 4 minuter! Inte vilken pommes som helst som funkar här alltså, men även det problemet ska snart vara löst tror vi.

Vi har också varit och tittat på kassaapparater. Det finns en apparat i lokalen som fungerar utmärkt men den är av lite äldre modell. Vi vill gärna ha en pc-kassa där man kan programmera in alla priser, något som känns helt nödvändigt om man ska ha sisådär 100 sorters öl. Det går helt enkelt inte för någon annan än Mr Ölnörd Thorsten Ekne att lära sig vad alla ölen kostar! På pc-apparaten kommer det upp en tydlig meny med alla ölnamnen så man bara kan trycka på rätt ruta, man behöver alltså inte slå in priset. Det går även att dela upp dem i grupper som man själv bestämmer för att kunna hitta dem snabbt. Dessutom kan man lägga in alla inköp som gjorts vid ett visst bord för dem som vill betala när de går, så slipper man skriva upp på lappar som fladdrar omkring. Och så kan Thorsten som ansvarar för bokföringen följa upp alla inköp i Excel på ett bra sätt. En sådan apparat känns som en nödvändighet för att kunna jobba smidigt. MEEN, den kostar en hel förmögenhet förstås och förmögenheter har vi lite ont om för närvarande. Och den kräver en del jobb för att få igång till öppningen; alla öl ska ju programmeras in och så måste vi hinna TRÄNA på att hantera den så att vi inte står där som en skock får när ni, kära gäster, väller in den 7 juni.Skräcken är en lång kö med hungriga och törstiga (och arga!) gäster och en kassaapparat som strejkar…

Häromdagen hade vi planeringsmöte med Bill och Bull, eller rättare sagt Micke och Patrik, våra superhändiga vänner som ska bygga baren. Ja, vi ska ju också vara med som hantlangare, men förmodligen är vi mest i vägen. Har man någonsin sett några personer med tummen placerad precis MITT i handen så är det vi.Tur man har begåvade och hjälpsamma vänner! Eftersom vi gillar återbruk så kommer baren att byggas av gammalt virke som Patrik rotat fram och vid ett besök på Malmö återbyggdepå hittade vi en gammal diskbänk med vask och gamla köksskåp med hyllor för glas och annat. Bardisken kommer att vara av gamla skivor i metall som Micke hittat någonstans. Detta kan bli riktigt snyggt tror vi!

Thorsten har nu även beställt fatanläggningen som ska monteras upp i baren. Som det ser ut så blir det sju kranar varav en med kolsyrat vatten. Sen ska vi borra hål genom golvet ner i källaren och dra slangar och avloppsrör där, på det viset kan vi ha en vask med vattenkran i baren och förvara alla de skrymmande ölfaten i källaren. Mycket praktiskt! VET ni förresten vad slangen som ölen ska gå i från faten till kranarna kostar? Den är värd sin vikt i diamanter, kan vi säga, här gäller det att snåla på centimetrarna!

Johanna fortsätter sin karriär som prao-elev på Sugar Ditch för att lära sig hur allt går till. David och Lotta visar upp det mest enastående tålamod och höjer inte ett ögonbryn ens när hon slår in en hamburgare med öl för 1500 kronor eller häller upp ett glas öl med BARA skum i eftersom hon dragit spaken på ölkranen på fel håll. De förtjänar ett Nobelpris! Och alla gäster är ju också otroligt trevliga och klagar inte när det fumlas i kassan eller någon dricka glöms bort på vägen. Tack, snälla ni, vi lovar att det snart blir bättre! Thorsten har ju lyckligtvis stor vana vid att stå i bar och mycket ölkunskap och det är han som är barchef medan Johanna mest kommer att greja i köket; i alla fall till en början. Sen får vi lära oss varandras jobb efterhand så vi kan rotera. Johanna vill ju också GÄRNA stå i baren ibland, det är ju där man träffar alla trevliga gäster. Och DET ser vi verkligen fram emot!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s