Det börjar närma sig!

Vi har inte haft tid att skriva på bloggen på ett tag för nu börjar det brinna i knutarna med allt som ska fixas. Den riktigt stora och glädjande nyheten sen sist är att vi fått alkoholtillstånd! Vilken otrolig lättnad! Visst trodde vi att det skulle gå vägen men man vågar ju inte vara helt säker förrän det är klart. Andra praktiska saker börjar också komma på plats som larm, el, kortmaskin, försäkring och liknande. På gång är också utrymningsväg genom bakdörren som krävs för att vi ska få ta in fler i lokalen än de 49 som är godkänt idag. Detta kräver två olika lås (ett är ett krav från försäkringsbolaget, ett är ett krav från brandskyddsmyndigheterna) som ska kopplas till belysningen.Detta måste göras av en fackman och kostar runt 10.000 spänn. Inget vi hade i budgeten direkt men det är bara att hacka i sig. Varför koppla till belysningen? Jo, för att det ena låset måste låsas upp innan gästerna kommer för att de ska kunna komma ut om det blir nödläge. Om om man inte kan tända ljuset i lokalen förrän man låst upp så glömmer man det inte! Lite bökig lösning känns det som, kunde man inte uppfinna en lösning som kräver ETT lås som alltid går att öppna inifrån men inte utifrån?

Andra saker som är på gång är nya skyltar på fasaden med vår logga och så försöker vi sälja den gamla kak-kyldisken i glas som nu står i baren, hittills med klent resultat. Någon som behöver en kakdisk av fint märke? Vår underbara stödtrupp; Micke, Patrick, Magnus, Magnus och Vickan slår sina kloka huvuden ihop med våra för att få en snygg bar på plats i tid och även annat smått och gott som måste fixas i lokalen. Mycket kommer att vara sig likt förstås, det är ju så fantastiskt fint som det är, men en del mindre ändringar kommer vi att göra för vi ska känna att det är vår pub nu.De mintgröna väggarna kommer att målas om i en lite mjukare olivgrön färg och en del nya (fast gamla) saker kommer att komma upp på väggarna, men alla de gamla fina möblerna kommer att finnas kvar. Vi hoppas och tror att både gamla och nya kunder kommer att känna sig hemma hos oss, vi vill ju att Beer Ditch ska vara ert andra (eller första!) vardagsrum.

Det största bekymret just nu är faktiskt hamburgarna. Vi har valt att jobba med en annan leverantör än Sugar Ditch har gjort eftersom vi satsar stenhårt på ekologiskt och de som vi valt har ett mycket större utbud när det gäller ekoreko produkter.Kruxet är att hamburgarna idag grillas i en fiffig och miljövänlig maskin som gör dem perfekt stekta och som vi kan använda trots att vår ventilation inte är i restaurangklass. Men det finns bara två tillverkare i hela världen som gör hamburgare som passar till maskinen och de finns i Danmark. Det får inte vara vilka hamburgare som helst, de är förpreparerade med sous vide-teknik (lång tillagning på låg temperatur i vacuum) för att få en mör och saftig burgare. Och våra nya leverantörer samarbetar för närvarande inte med den danska grossist som tillhandahåller dessa hamburgare och är inte så pigga på att ta hem en ny produkt som bara en kund använder. Hmmm. Nu ska vi försöka övertyga grossisten som Sugar Ditch använder att vi får köpa en enda produkt från dem och inget annat, nämligen hamburgarna. Annars får vi väl se om vi kan åka till Danmark och köpa hamburgarna själva.

Annat som tar upp våra sinnen just nu är till exempel den nya uteserveringen i söderläge. När vi tar över försvinner parkeringsplatsen bredvid och uteplatsen blir nästan dubbelt så stor.Och vad mysigt där kan bli i solen! Nu gäller det att få platsen att kännas som en riktigt skön oas. Mycket grönska och trevliga möbler förstås och samma sköna retrofeeling som där inne. Att bygga en stor hörnsoffa av lastpallar med mjuka dynor att gotta ner sig i står på agendan. I övrigt tar vi gärna emot tips på hur vi ska göra platsen riktigt mysig och grön. Någon som känner någon som är bra på utemiljöer och odling? Gärna någon med lite nytt och spännande tänk kring urban odling. Tipsa oss: johanna at beerditch.com

Den 1 juni tar vi över och sedan har vi stängt en vecka att få allt på plats för den 7 juni smäller det! För att markera att den dagen är speciell och för att vi ska få tid att mingla, träffa våra gäster och prata med er så kommer vi inte att ha vår vanliga meny den kvällen utan en buffé. Den serveras till ett humant pris och sedan finns det god dricka att köpa i baren förstås.Det finns även kaffe och smarrig fika för dem som är sugna på det och våra berömda milkshakes inte att förglömma. Det blir levande musik förstås och så tänkte vi lotta ut lite presentkort på mat och andra fina grejer bland dem som kommer. Ett trevligt inslag blir också besökarna från sällskapet Maltes öltipspromenad där Beer Ditch är en av stationerna. Vi slår upp portarna klockan 15 och håller på till 01, Boka gärna bord via mejl eller telefon (johanna at beerditch.com, 0722-451145) om ni vill vara säkra på att få en sittplats, annars går det bra att mingla i baren. Så missa inte detta, markera i almanackan med stora bokstäver:

7 juni, MYCKET VIKTIG DAG, BEER DITCH ÖPPNAR!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s