Nu börjar det bli kul!

Nu när det värsta pappersarbetet nästan är klart så väntar lite roligare arbetsuppgifter. Ja, först blev förstås det lite strul med den där pengaöverföringen som vi har berättat om som tillståndsmyndigheterna kräver. Vi kontaktade banken för att få pengarna lite tidigare och vår privatrådgivare (världens, nej, universums bäste bankman!) såg inga som helst problem med det. Men vi tar ju företagslån också och den bankmannen hade åkt till Japan och gick inte att få tag på. Naturligtvis! En annan företagsbankman fick då hoppa in, men hittade inte någon dokumentation från Japan-resenären så då ville hon börja om från början. ”Varför vill ni göra den här affären, kan det verkligen bli lönsamt, nu måste ni skicka in förra årets bokföring och budget för tre år framåt samt köpekontrakt och f-n och hans moster.” Suck! Vi försökte övertyga henne om att lånet redan beviljats och att det var bråttom för att vi skulle kunna få vårt tillstånd i tid men det var svårt. Vi skrapade fram alla papper hon ville ha och i tisdags ringde äntligen banken till Johanna och meddelade att det var klart och att vi kunde komma på torsdag (idag) och skriva på alla papper.

”Meen, då har Thorsten åkt på ölresa till Belgien, kan vi komma imorgon istället?”

”Nej, det hinner jag inte, jag måste få fram alla papper.”

”Kan vi fixa en fullmakt från Thorsten att jag får skriva på i hans namn?”

”Nej, det går inte i ett sånt här fall, alla måste vara med!”

”Men tillståndsenheten måste ha intyg på att pengarna förts över på sitt skrivbord på måndag morgon!”

Kris! Då visar vår universumbäste bankman vad han är gjord av:

”Ni kommer till mig på måndag morgon, vi skriver på alla lånepapper och sedan gör vi överföringarna direkt. Sedan kopierar vi kvittona och ni åker direkt till Tillståndsmyndigheten och lägger kopiorna på deras skrivbord. Fixat!”

Åååh, man vill bara ge honom en bamsekram! Eller en öl!

Så NU kan vi nog äntligen börja meckla med andra grejer. Roliga grejer! Thorsten träffar ölleverantörer och funderar på tappar och fat, kylar och flaskor, slangar och kylning. Våra superduperschyssta vänner Micke och Patrik som ska hjälpa oss att bygga baren kommer med spännande förslag på hur den kan se ut och gör ritningar. Dessutom samlar de lastpallar till oss som vi ska bygga en stor hörnsoffa av på den nya uteserveringen. Guld! Och Johanna träffar grossister som levererar mat för att snacka matkvalitet och ekoreko, priser och leveranser. Och det är verkligen olika bud. Den förste grossisten säger: ”Ekologiskt? Nä, det är det ingen som vill ha, det har vi inte.” Nästa säger: ”Ekologiskt? Självklart, vi är ISO 14001-certifierade och här ni vår megalånga lista på alla ekologiska produkter vi har.” Känns som ett lätt val…

Sen är det det där andra praktiska: försäkringar, el, kassaapparat, kortmaskin, larm, brandsläckare, brandutrymningsvägar, STIM, glasåtervinning, med mera, med mera. Varje dag dyker det upp nya saker att tänka på. Lite stressigt men kul! En helt ny värld att greppa och vi lär oss saker varje dag. Och det var ju en utmaning vi ville ha så vi klagar inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s