Ljuset i slutet av papperstunneln?

Efter flera månader av pappersjoxande trodde vi att vi började bli klara och kunde gå över till roligare saker. Sånt som barbygge, mat, öl och annat skojigt. Alla papper angående vårt alkoholtillstånd var inskickade till Myndigheten och alla olika inspektionsgubbar och -gummor hade kommit och gått (en ”gumma” var det faktiskt, resten gubbs). En liten snubbling blev det när Skattemyndigheten helt plötsligt påstod att Johanna inte haft någon inkomst på 4 år. Då får man inget alkoholtillstånd! Tydligen räknar inte Skattemyndigheten överskottet från egen firma som en inkomst och Johanna har egen konsultfirma sedan 4 år. Har man använt överskottet för eget bruk, dvs tagit ut lön, så ska detta ”bevisas”. Efter en sökning i arkiven (låter bättre än  ”hysteriskt rafsande i lådor!) lyckades Johanna lokalisera sina självdeklarationer några år bakåt i tiden och när dessa presenterats för Myndigheten så var allt frid och fröjd.

Som vi tidigare berättat har Myndigheten också framfört krav på att vi ska presentera bevis på att vi köpt och betalt Sugar Ditch. Kvitton på pengaöverföringen helt enkelt. Från banken till oss och från oss till de nuvarande ägarna. Med tanke på att vi inte tar över förrän 1 juni så blir detta lite svårt, det har ju helt enkelt inte förts över några pengar! Efter samtal med en Myndighetsrepresentant fick vi dock ett visst hopp om att detta kunde lösas genom att vi kunde få ”tillstånd med förbehåll”. Hurra, vilken bra lösning! Meeen, då visar det sig att man inte längre ger tillstånd med förbehåll eftersom politikerna inte gillade det. Alla alkoholtillstånd ska godkännas av en politiskt nämnd och de har bestämt sig för att skärpa upp saker och ting (som om det skulle behövas, jo, tjena). Vår otroligt trevliga handläggare gick dock med på att vi gjorde betalningen precis innan den beslutande nämndens juni-möte så skulle hon fixa att den kom med. Då handlade det om att överföra pengarna typ 5 dagar innan betalningen egentligen skulle göras och vi skulle kunna få vårt tillstånd på mötet den 4 juni. Hurra!

Glad i hågen berättar Johanna för Thorsten om denna lösning och väntar sig hurrarop och beröm för väl utfört arbete. Istället får hon se hans panna skrynklas ihop på ett bekymrat vis. ”Tillstånd den 4:e juni? Då hinner jag inte få någon öl levererad innan vi öppnar den 7:e! De flesta levererar ju bara en gång i veckan och de kan inte leverera något förrän vi fått vårt tillstånd.”

Suck, tillbaka på ruta 1.Johanna kastar sig på telefonen och ringer handläggaren igen. Och fast hon ska åka på två veckors semester säger hon: ”Vi fixar det! Jag kan förstås inte lova något tillstånd, det beslutar nämnden, men allt ser bra ut och om ni fixar pengaöverföringen tidigare så kan jag göra hela utredningen klar till nämndens maj-möte. Då får ni tillståndet i handen den 1 juni och så har ni en hel vecka på er att få era leveranser. Beställa kan ni göra i förväg, det är bara själva leveransen som inte kan ske förrän ni har fått ert tillstånd!”

En sån här handläggare måste man ju bara älska. Hon är vår nya BFF – Best friends Forever! Hoppas hon tittar in på puben någon dag så ska vi bjuda henne på en öl! Eller… eh… en milkshake. :-).

Nu ska vi bara få banken att hosta upp pengarna lite tidigare. Men har man världens bäste bankman som har haft hand om oss i 20 år så är det nog inga problem. Sen ska vi få de tidigare ägarna att acceptera att få pengarna i förtid. Men vem säger nej till pengar? Baksidan är att vi måste börja betala räntor och amorteringar två månader innan vi börjar få inkomster. Men det är väl bara att hacka i sig och sätta upp på minuskontot. Det kunde ju varit värre. Full fart framåt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s