Våren är här!

Efter en lång, grå och kall vinter kan vi med förtjusning konstatera att våren har kommit till Malmö och Beer Ditch! Vintern har varit fantastiskt rolig med många besökare på Beer Ditch, gamla vänner och nya trevliga bekantskaper. Efter snart två år blir vi fortfarande lika glada varje gång vi öppnar och det trillar in en massa trevliga människor som vill dricka öl eller vin och kanske äta en bit eller ta en milkshake. Fast på minussidan har vi ju haft de sedvanliga maskinhaverierna förstås, vår dåliga maskinkarma verkar svår att bli av med. En av våra kylar ”tappade” plötslig dörren mitt i en hektiskt lördagspass och fick akut ersättas med en begagnad frys från Blocket som hämtades nästa dag. Den höll i flera månader (!) innan den också bröt samman och även den måste ersättas akut med ett Blocket-fynd. Denna gång blev ersättningen en kyl som visade sig vara alldeles för liten för oss (den såg stor ut på fotot…) så allt får inte plats och stackars långe David får stå dubbelvikt när han ska ha något. Suck! Vi får alltså ge oss ut och hitta ytterligare en som är stor nog utan att ruinera oss. Dessa maskiner! Drömmen vore ju förstås en helt ny maskinpark men då får vi nog vinna på Lotto först. Som grädde på moset fick vi häromdagen besök av våra vänner på Miljöförvaltningen som påpekade att ventilationen inte är ändamålsenlig, vilket de säkert har alldeles rätt i. Nu börjar alltså arbetet med att ta reda på exakt hur illa det är, vad som krävs för att det ska bli godkänt och, ve och fasa, vad detta kan kosta. Vi får kanske ordna en ventilations-stödgala så småningom, hoppas ni kommer 🙂

Men vem kan hänga läpp när solen skiner och fåglarna kvittrar, inte vi! Vi tror stenhårt på att allt ordnar sig och att det vill bli bra. Nu ligger vi i startgroparna för att göra fint på uteserveringen med blommor och sköna dynor så att ni kan sitta där och chilla i solen. Härligt! Till Skärtorsdagen ska det vara klart tänkte vi för då blir det Easter Ditch special; vi bjuder på påskgodis och coola hönslåtar i musikmaskinen och i baren finns det förstås påsköl. Kl 20.30 blir det Quiz Ditch Easter Edition med påskfrågor och utdelning av påskägg (glöm inte att boka bord om ni vill vara med) och när quizet slutar kl 22 är det fritt fram för alla att att titta in och fira in påsken med oss. Dagen till ära stänger vi först kl 01.

Det är en också en massa andra spännande och trevliga grejor på gång i vår. Den nya hembrygdstävlingen pågår (läs mer här) med sista inlämning den 2 april och vi hoppas få lika många bidrag som förra gången. Malmö Beer Week (28/3-3/4) närmar sig och då får vi besök av både Brewski (30/3) och Rocket Brewing (2/4). Läs mer i kalendariet eller kolla våra Facebook-events. Glöm inte att boka bord på boka@beerditch.com om du vill vara säker på att få plats, det kommer att bli FULLT tror vi!

Annat som är på gång är Tidskriften Ordkonst relasefest för årets första nummer, lördagen den 16 april. Minglet börjar kl 19 och uppläsningarna kl 20. Alla är välkomna! Den 1 maj öppnar vi på tisdagar igen efter vinteruppehållet, så då blir det ytterligare en dag i veckan ni kan komma och hänga hos oss med en god öl, ett glas vin, en milkshake och kanske en burgare. Lördagen den 21 maj får du inte heller missa Sällskapet Maltes öltipspromenad från kl 13, alltid lika populärt. Mer info kommer längre fram.

Sist men inte minst så fyller Beer Ditch snart 2 år! Detta måste förstås firas ordentligt och det gör vi lördagen den 28 maj. Vi återkommer med mer info, men notera redan nu dagen i almanackan så du inte missar det.

För att inte gå miste om kul saker, eller bara för att det är roligt, följ oss gärna på Facebook och Instagram. Då får du veta vad vi sysslar med och vad som är på gång. För vi vill ju inte att du missar något. Välkommen till Beer Ditch i vår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s