Det lackas på Beer Ditch

Vi har haft fullt schå på Beer Ditch på sistone och mycket spännande har hänt. Vi har haft en bejublad premiär för vinnarölen i vår hembrygdstävling. Vinnaren Fredrik Svensson presenterade själv sin ”Beervolution Saison” som uppskattades av många. Fredrik själv hade så roligt bakom baren att vi nästan fick ta till våld för att få honom att skriva ur sig ur personalliggaren när kvällen var slut.Han påstod envist att han ville vara inskriven på Beer Ditch ”för evigt”. Det tar vi som ett gott betyg!

För någon vecka sedan hade vi vår sedvanliga arbetsdag med personal och vänner. Denna ”tradition” började när vi var nya och utsjasade som pubägare och några vänner ställde upp och hjälpte oss att röja i källaren bland annat. Sedan har det fortsatt, vår och höst, och dessa underbara vänner fortsätter att komma och hjälpa till med en massa tråkgöra. Vår fantastiska personal kommer också, fast vi talar om för dem att det är högst frivilligt, att vi inte förväntar oss att de ska komma och att de inte kan få någon lön. Vilka människor, lägger en söndag i sina upptagna liv för att städa och röja hos oss! Och helt lätt gick det ju inte denna gången…

På programmet stod denna gång bland annat att göra i ordning ölrummet i källaren. En kylanläggning skulle installeras och ett draperi av tjocka plastremsor sättas upp i dörröppningen så att vi kan komma in men kylan inte smiter ut. Fint blev det. Och kallt, vilket var just det som var meningen. För att få bättre plats för flaskölen därnere skulle också nya hyllor sättas upp istället för de gamla skrangliga sakerna som var för små. En deputation körde till byggvaruhuset och inhandlade jättelika hyllplan som baxades ner i källaren och sedan skruvades det för glatta livet. Jättefint blev det och när alla miljoner flaskorna var på plats fick resten av gänget beundra resultatet. Ända tills någon sa: ”Släpper det inte lite vid väggen där?”. Panik utbröt och alla miljoner flaskorna fick skyndsamt plockas ner igen. Håhåjaja. En ny delegation skickades ut och kom hem med plåthyllor på ben. Stadiga, som inte behöver skruvas fast någonstans…

Sedan var det dags för bordsskivorna i ”salongen”, ni vet de de där med mönster av gamla retro-tidningar. Det ÄR faktiskt gamla tidningar som våra företrädare på Sugar Ditch har lackat fast på borden. Hur coolt som helst. Nå, nu börjar det bli ganska slitna så det var dags att fräscha upp dem. Lack hade inköpts och tidningar fanns kvar nere i källaren. Trodde vi alltså. Det visade sig att tidningarna var försvunna, någon hjälpsam typ har förmodligen slängt dem i återvinningen. Till slut hittade vi två i fönsterkarmen som vi haft som prydnad och bestämde oss för att göra ett par bord i alla fall. Då kom nästa bakslag, den deputation som köpte hyllplanen hade också köpt lack men missat att det skulle vara TVÅ burkar, en med lack och en med härdare, som skulle blandas. Det var bara att köra till byggvaruhuset igen!

Sen kom det spännande momentet med själva lackningen. Enligt experterna skulle det bara vara att lägga ut tidningssidorna och lacka ovanpå. Så det gjorde vi. Lade ut alla i ett vrålsnyggt mönster (ja, vi var asnöjda) och lackade sedan. Gick sådär. Lacket trängde inte igenom utan sidorna låg som en sammanhängande duk ovanpå bordet. Hmm. Då provade vi en annan teknik på ett annat bord med en sida i taget och lackade för säkerhets skull både under och över. Det blev ju hur snyggt som helst! Fast det torkade ALDRIG. Detta var på en söndag och på onsdagen när vi skulle öppna igen var bordet fortfarande helt klibbigt. Inga problem, vi ”spärrade av” bordet tills nästa dag då vi hoppades på ett mindre klibbigt bord. På torsdagen var det inte bättre utan snarare sämre eftersom ytan hade börjat svartna på ett oroväckande vis. Vad göra? Quizkväll betyder FULLT hus. För att skydda både bordet och våra gäster la vi en gammal ful dubbelvikt vaxduk på bordet, i tron att den inte skulle fastna. Hahahaha! Den fastnade! Kunde endast dras av med grovt våld. Och under såg det hemskt ut. Vad göra? Efter en paniktur till Jysk kom Johanna tillbaka med en fin vaxduk som lades på helt utan besvär.Då bestämde vi oss. Gamla retrotidningar är såå UTE. Vi har hittat en webbsida där de säljer vaxdukar med gamla fina retromönster. Imorgon är det vi som lägger en beställning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s