Våren är här!

Nu våras det på Beer Ditch och mycket spännande händer. Vår påskbonanza blev fantastiskt lyckad med många besökare och en härlig stämning. Det började redan på eftermiddagen med glada afterworkare och sedan fortsatte det kvällen ut och en bit in på natten med ölotteri, påskgodisfrossa och snabbquiz. Vi vågade inte tro att någon skulle våga chansa och köpa ölen i säcken i vårt öllotteri med det tog inte lång tid förrän hela ”spelplanen” var fulltecknad av modiga människor som ville kasta sig ut och prova något nytt. Vad roligt, det får vi göra om!

Ett annat vårtecken på Beer Ditch är att uteserveringen börjar användas. Thorsten, Johanna och David gjorde ett ryck en måndag när vi har stängt och tömde blomlådorna för att sedan fylla dem igen med 1.000 liter ny jord och 120 penseér i olika färger. Mycket slit men fint blev det! Och i helgen var det fullt med gäster som lapade sol därute, det var härligt att se. I år har vi utökat uteserveringen till hela framsidan och snart kommer det möbler även där så att riktigt många får plats. Vi hoppas på en lika fin sommar som förra året så klart. Kanske lite mindre varmt i kök och disk om vi får önska förstås; förra sommaren närmade vi oss stundtals 40 grader… :-).

De kaffesugna har kanske noterat att vår kaffemaskin varit borta ett tag. Ett riktigt bra tag får man nog säga. Den började läcka och bära sig konstigt åt fast den bara är 9 månader gammal så vi beslutade oss för att lämna in den. Glada i hågen såg vi reparatören försvinna med vår maskin och trodde att vi skulle få tillbaka den efter någon vecka eller så. En och en halv månad senare hade vi fortfarande inte sett röken av den och inga besked eller förklaringar fick vi heller trots upprepade påstötningar. Snarare fick vi en känsla av att de tyckte vi var jobbiga som höll på och tjata om vår kaffemaskin hela tiden. Till slut kom den dock tillbaka tillsammans med en saftig faktura. När vi försökte påpeka att den väl borde ha garanti så fick vi höra att det minsann var vårt fel att den gått sönder för vi hade inte kalkat av den. Det stämde ju, fick vi erkänna, det hade vi totalt glömt Men ska det ta en och en halv månad att fixa det? Och kosta tre och ett halvt tusen? Känns ju lite märkligt… Nå, efter att Johanna ringt VD:n och sagt sin hjärtas mening om detta och om servicen och bemötandet i allmänhet fick vi ner fakturan till halva summan. Alltid något. Fast efter den utskällningen får  vi nog köpa filter och kaffe någon annanstans.:-).

Behöver vi nämna att maskinen bara fungerade ett par dagar och nu är sönder IGEN!

En sak som är riktigt rolig däremot är att Beer Ditch snart fyller ett år. Ett helt år har vi hållit på! Det måste naturligtvis firas med pukor och trumpeter. Eller något liknande. Den 7 juni är den stora dagen men eftersom det är en söndag så har vi bestämt att födelsedagskalaset blir den 6 juni. Boka in det i kalendern genast så du inte missar det! Vi vet inte exakt vad som kommer att hända än men så fort vi vet ska du få reda på det. En sak som vi vet är att det superbraiga bandet Fallen trees kommer att spela live, bara det är lätt värt ett besök.

Innan dess kommer det förstås att hända andra trevliga saker. Vi kör på med våra populära quizar varje tisdag 20.30 hela maj ut och varje lördag fram till och med den 7 juni är det liveband kl 20.30. I vårt kalendarium ser du vilka och kan också provlyssna i förväg. Enda undantaget är den första veckan i maj för då är det istället livespelning på onsdagen (6/5) i form av Sweet Home öppen scen. Där kan nya förmågor få testa sina vingar; kom och lyssna eller spela något själv! Den 23 maj är det ölföreningen Maltes öltipspromenad där man kan vandra runt mellan olika pubar  i stan, testa öl och svara på kluriga frågor. Lika populärt varje år och Beer Ditch är med så klart! Mer info kommer om detta så småningom.

Välkommen till en härlig vår på Beer Ditch – ditt vardagsrum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s