Vi är i smöret!

Oj, oj, oj vad mycket positiv uppmärksamhet vi har fått på sistone! Vi är så otroligt glada och rörda över att folk verkar gilla oss och det vi gör och nu finns det en allvarlig risk att vi blir lite malliga rentav. Först var det Nöjesguiden som utsåg de bästa ölpubarna i Stockholm, Göteborg och Malmö och vi valdes ut bland tre pubar i Malmö. Så roligt! I fint sällskap dessutom, de andra två var Bishop Arms och Grand. Vi råkade stå först på listan eftersom de hade satt oss i bokstavsordning vilket vi var mycket nöjda med. Det var ju naturligtvis därför vi valde namnet Beer Ditch, för att hamna först på ALLA listor :-). Ja, utom de negativa listorna då, skulle vi hamna på en sådan, gud förbjude, så byter vi namn till Öldiket…

Som om inte det räckte med Nöjesguiden så har vi dessutom blivit omnämnda i DN när de skrev om suröl häromdagen. De nämnde en pub i vardera Stockholm, Göteborg och Malmö där man kan dricka suröl och vi fick representera Malmö. Otroligt kul att bli omnämnda i en stor drake som DN! För de som inte provat suröl så kan vi meddela att det är mycket godare än det låter. Det är till och med så att de som har svårt att gilla öl på grund av beskan kan tänkas gilla suröl som har mindre beska och mer syrlighet. En del behöver dricka det några gånger för att vänja sig, andra tänder direkt. Så har du inte provat så är du välkommen in i den spännande surölsvärlden!

Denna uppmärksamhet från media har i sin tur orsakat en formlig skur av hejarop och beröm från våra gäster och vänner, både på sociala medier och ”live”. Så himla trevligt; ibland får vi nästan gå undan och snyta oss, vi blir så rörda. Att få positiva omnämnanden och mer uppmärksamhet i media sätter visserligen en del press på oss men det försöker vi bortse ifrån. Annars blir vi lite ängsliga och säger till varandra: ”Hjälp, de tror att vi har en riktig pub, de har inte fattat att vi bara leker.” För det känns fortfarande som en rolig lek i stor utsträckning. Naturligtvis vill vi göra ett bra jobb och ha både öl och mat med kvalitet, men vi vill inte bli FÖR proffsiga i betydelsen opersonliga eller strömlinjeformade. Hos oss är det lite snett och vint, ibland virrar vi till det med beställningarna och vi tappar ALLTID bestick när vi ska duka ut från borden (Thorsten och Johanna alltså, de andra vet ju hur man gör), men hjärtat är med hela tiden och det är det som är viktigt för oss. Vi älskar Beer Ditch och vår verksamhet här och vi blir varma i hjärtat varje gång någon stiger in genom dörren. Det tror vi att våra gäster märker för vi får massor av värme tillbaka. Johanna är särskilt tacksam för alla vänliga och tålmodiga människor som handlar av henne i baren när hon rycker in där ibland; hon kan ju inte ett skvatt om öl tyvärr. Ambitionen var att lära sig men när ska man hinna när man har fullt upp i köket och en massa annat? Och det finns ju så många öl att lära sig, bara i våra kylar finns 200 sorter och de byts ut hela tiden. Hjälp! Tur att Thorsten och Henrik har full koll och gärna pratar öl med våra gäster.

När man får så mycket som vi så vill man gärna dela med sig om man kan. Och det finns ju andra andra utanför Beer Ditch-världen som behöver lite extra hjälp. Vi tror stenhårt på att vi alla har en skyldighet att försöka göra världen till ett bättre ställe om vi kan och ibland är det inte så mycket som behövs. Gudarna ska veta att man inte blir rik på att driva en pub men något kan man ju alltid göra för att hjälpa dem som behöver. Vi började så smått i julas med att vara inlämningsställe för gåvor till Soppkök Malmö. (Vi hade en större insats i åtanke men snubblade tyvärr på Skatteverkets reglemente). I förra veckan hade vi förmånen att få laga mat till ungdomarna på Popkollo och bjuda dem på, det kändes som en bra verksamhet att stödja. Och i denna veckan har Nätverket Solidaritet med EU-migranter varit här och hämtat hamburgerbröd och pantburkar. Bröden är bara två dagar gamla och de är av typen briocher så de duger utmärkt till mackor, men vi kan inte servera dem när de inte är helt nybakade. Alltså känns det fint att ge de överblivna infrysta bröden till någon som kan ha nytta av dem. Och pantburkarna blir stående här hur länge som helst eftersom vi inte hinner eller orkar gå och panta dem. Samma sak där, kan någon som behöver pengarna bättre få dem så blir vi glada. Inga stora insatser men förhoppningsvis betydelsefulla för mottagaren. Nu funderar vi på fler sätt att göra en insats. Kanske tillsammans med er? En Beer Ditch-familj eller ett barnhem någonstans i världen som får kontinuerligt stöd av oss alla tillsammans?

Något annat som gör oss glada är den stora uppslutningen på vår upplevelsequiz Quiz Ditch. Den äger rum varje tisdag kl 20.30 och med undantag för den allra första gången i höstas så har det varit fullt varje gång. Rekordet är 17 lag och om vi berättar att vi bara har 13 bord varav några är pyttesmå så förstår ni! Folk trängde ihop sig vid  pytteborden, de delade bord och de stod i baren. Några stod mitt på golvet helt enkelt, för quiza skulle de! Underbart! Nu börjar vi snart med ölprovningar och bryggareträffar och vi hoppas att de blir lika poppis. Stay tuned, mer info kommer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s