Vinnare utsedda i hembrygdstävlingen!

Efter en kul, spännande och jobbig provning kan vi nu presentera resultatet av Beer Ditch hembryggartävling.

 

Det var representanter från Beer Ditch, Hyllie Bryggeri och Sällskapet Malte som provade och bedömde ölen och en av dem är utbildad öldomare. Provningen gjordes blint och juryn var i stort sett överens om finalisterna.

Kvaliteten på ölet var genomgående hög och alla de nio öl som tog sig till final hade vi gärna kunnat servera på Beer Ditch.

Bland de 27 bidragen fanns över 20 stilar(!) vilket gjorde provningen både mer spännande och svårare. Det slutade med att juryn pga av detta och den höga kvaliteten valde 2 vinnare. En rom barrel aged imperial stout som behöver lagras ett år och en Saison som vi kan servera på vårt hembryggarevent längre fram (datum meddelas senare).

 

Vinnarna blev *trumvirvel*

Daniel Jensen & Jacob Westerberg med Skånsk Olja en BA Imperial Stout (Rum) på 9,3%

och

Fredrik Svensson med Beervolution Saison en Saison på 6%

 

Kommentarer från juryn på Skånsk Olja: Mycket bra! Härlig Romdoft, bra beska, fyllig, mycket rom och fatkaraktär, bra djup och häng. Vissa tyckte att den fortfarande var lite romspritig efter 1 års lagrang och behöver lite mer tid så vi får väl se när den kan serveras hos Beer Ditch.

 

Kommentarer från juryn på Beervolution Saison: Mycket bra! Härlig fruktig doft med lätt banan och citrus. Frisk med bra beska och efterbeska. Lätt och fin. Smakar fruktigt med en liten syra, lång eftersmak med torr avslutning. Stilren och elegant.

 

En av vinnarna, Daniel Jensen, jobbar numera i vår bar, vilket föranledde en diskussion i juryn när detta upptäcktes. Normalt skulle vi aldrig låta en anställd delta men Daniel hade inte börjat jobba hos oss när juryn sammanträdde och ingen hade förstått att det var samma person som lämnat in en öl till tävlingen som var den nye bartendern. Dessutom var provningen helt blind, den ende som visste vem som stod bakom ölen var Thorsten och han även han, lite förvirrad som vanligt, missade kopplingen och kände inte igen namnet. Thorsten hade dessutom en annan saison som sin favorit men blev nedröstad (berätta inte det för Daniel :-)). Därför beslutade juryn att domslutet skulle gälla och att Daniel stå kvar som vinnare. I fortsättningen gäller dock naturligtvis att anställda inte får delta.

Nästa steg är att hitta en datum när vi kan brygga hos Hyllie Bryggeri och sedan kan vi börja planera för hembryggareventet där ni skall få prova Fredriks öl och ett par till brygder! Daniel och Jakobs öl kommer som sagt lite senare efter ytterligare lagring.

 

Stort grattis till vinnarna, mycket bra jobbat! Alla som deltagit kommer att få juryns kommentarer via mejl. De som inte lämnat mejladress kan kontakta baren@beerditch.com.

 

När vill ni ha nästa tävling? Winter warmer eller våröl?

 

öl jury hembrygdstavling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s