Ett år med Beer Ditch!

Nu har vi firat ett år med vår pub och många frågar hur det känns. Tackar som frågar, det känns fantastiskt! Lite overkligt att det redan har gått ett år, å andra sidan kan vi knappt minnas hur det var innan vi startade. Framför allt kan vi inte riktigt minnas vad vi gjorde med de oceaner av tid vi måste ha haft ;-). Nu är puben hela vårt liv, på gott och ont förstås men mest på gott.

Folk frågar oss ofta om vi ångrar att vi startade en pub och svaret blir alltid ett tvärsäkert: absolut inte! Det här har varit det mest spännande projekt vi har gett oss in i och trots allt slit så har vi haft fantastiskt roligt under resans gång. Det känns fortfarande smått overkligt att se alla trevliga och glada människor stiga över tröskeln till Beer Ditch varje dag. Ni kommer till VÅR pub! Och ni gillar den! Otroligt roligt! Och ni inte bara kommer, ni ger oss massor med energi genom er uppmuntran och ert beröm; varenda dag får vi höra vilket trevligt ställe vi har; att maten är god och ölen fantastisk. Sånt blir man glad av! Rik blir man inte av att driva en pub av den här storleken, det är då ett som är säkert, men vi klarar oss och det räcker långt. Det här projektet startade vi ju för att ha roligt, inte för att tjäna en massa pengar. Och roligt har vi!

Nu är sommarsäsongen här och det ser vi verkligen fram emot. Det är så otroligt trevligt att se alla sitta och mysa på uteserveringen på kvällarna, vi hoppas verkligen att vi får en fin utesommar. Vi har gjort vårt bästa för att få till det med lite blommor och grönt därute, vi är inga trädgårdsmästare precis så vi satsade på blommor som vi tror ska vara lätta att sköta. Förhoppningsvis överlever de vår ”vård” och växer till sig så att vi får en grön oas därute. I år kommer vi att utöka uteplatsen på framsidan mot Nobelvägen och just nu går mycket av vår tid till den byråkrati som utbryter så fort man vill göra en ändring. Ny ritning ska göras och skickas till Gatukontoret och Tillståndsenheten, blanketter ska fyllas i, avgifter betalas, remiss ska skickas till polisen osv. Och sedan ska man komma på vilka möbler man vill ha och förhoppningsvis godkänns dessa av Gatukontoret. Mycket tid tar det…

Vårt största problem det här första året har varit att vi jobbar för mycket. Så här långt har vi gått mycket på adrenalin och nyhetens behag men efter att ha jobbat ungefär 200 % i ett år börjar vi känna oss lite slitna, hur roligt det än är. Vi jobbar ju inte bara när puben har öppet, när det är stängt sköter vi bokföring, personaladministration, gör beställningar, tar emot leveranser och tusen andra grejor. Sammantaget blir det väldigt mycket, för mycket för att man ska orka i längden. Så vad gör man? Efter en del funderande och testande har vi hittat två lösningar som vi tror kan funka.

1. Vi minskar lite på öppetiderna. Istället för att öppna 16.30 öppnar vi kl 17, med start efter midsommar. Den första halvtimmen har vi ändå nästan inga gäster och vi hoppas att de få som kommer då kan tänka sig att vänta en halvtimme. På samma sätt stänger vi en halvtimme tidigare. Eller rättare sagt, vi stänger när vi sagt att vi ska stänga, i alla fall på vardagarna. Fram tills nu har vi plingat för sista beställningen strax före tolv, låtit folk handla i baren till tolv och sedan sitta kvar till halv ett. Nu plingar vi halv tolv och stänger faktiskt kl tolv. Dessa två åtgärder ger oss en hel timme mer ledigt per dag.

2. Vi tar en del konsultuppdrag på deltid vilket ger oss möjlighet att ta ledigt från puben lite i veckorna. Tyvärr är det så orättvist i världen att konsulter tjänar mycket mer än restaurangpersonal. Alltså kan ett par timmars konsultande ge oss möjlighet att avlöna personal i puben ett helt arbetspass så att vi kan få en ledig kväll. Vi har ju båda konsultbakgrund, Thorsten inom IT och Johanna på miljöområdet och våra tidigare uppdragsgivare vill gärna se oss på banan igen. Det känns kul att kunna mixa detta med jobb på puben, det bästa av två världar! I praktiken betyder det att ni inte kommer att se oss på Beer Ditch alla dagar i veckan utan ibland är det vår duktiga personal, David och Henrik, som sköter ruljansen. Henrik ansvarar för baren och David för köket. En lösning som vi känner oss helt trygga med, de där gossarna vet vad de gör!

Vi ser fram emot en skön sommar med våra fina gäster, välkommen till Beer Ditch, ditt vardagsrum!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s