Nu händer det spännande grejor på ölfronten!

Som vi tidigare har skrivit om så har vi under en period tittat på hur vi skall utveckla sortiment och events kring öl och nu börjar det hända lite.

Bryggareträffar

brekerietbrekerietflaskor

Den 5:e mars kommer vi att få besök av ett av de mest intressanta bryggerierna i Sverige, Brekeriet. De kommer att presentera 5 av sina nya öl och dessa kommer att säljas på fat och glasvis på flaska. Vi har bett dem att prata om hur de gjort ölen, varför de har gjort just dessa öl, hur ölen skiljer sig, vilken strategi de har för sina olika öl och var utvecklingen är påväg. Missa inte detta tillfälle att prova spännande suröl och höra hur de har kommit till. Bland annat kommer ni att få prova kombuchaöl och surdegsöl (!).

Träffen kostar ingenting förutom ölen ni köper men anmäl er för att vara säker på en plats. Anmälan i baren, på mail till post@beerditch.com eller på telefon 040-969103.

Vi kommer sedan att fortsätta med bryggareträffar från andra bryggerier vi tycker är intressanta. Mer info om detta senare.

Ölprovningar

Vi har nu hittat ett upplägg för ölprovningar som vi tror blir mycket bra. Jonas och Lennart från sällskapet Malte kommer att hjälpa oss att hålla provningar och de kommer att ligga på torsdagar. Första provningen blir Belgisk Öl och den kommer att hållas torsdagen den 12/3 kl 18. Anmälan i baren, på mail till post@beerditch.com eller på telefon 040-969103. Vi återkommer med pris.

Om det finns intresse kommer vi efter denna provning att fortsätta med provningar och ni får gärna komma med förslag på vilket tema ni skulle vilja ha.

Öl på fat

Vi har under vintern provat att ha nya öltyper på fat, exempelvis imperial stout, belgisk dark strong ale och winter warmer. Det har gått ganska bra men även visat på att ni gärna vill ha åtminstone 3 APA/IPA på fat och med Bernarden fast och en suröl som måste, och saison och DIPA och en lager till ibland… så blir det trångt.

Så nu har vi, som ni kanske sett, tillsammans med våra vänner på Malmö Brygghus utökat med två nya kranar med öl från Malmö Brygghus. Vi tycker det är en mycket bra lösning. Vi kommer alltid att ha tillgång till lokalproducerad öl från ett av Sveriges bästa bryggerier och vi har möjlighet att variera lite mer på de andra kranarna. Dessutom har Malmö Brygghus mycket kul projekt på gång som vi ser fram emot att erbjuda er.

En sak som ni kanske redan märkt är att vi oftare har en pale ale eller amber ale som inte är så besk och fruktig som komplement till de som är det. Vi har märkt att detta är uppskattat och vi kommer att fortsätta med det.

Vi har även provat att ha syrligt på mer än en kran och det har fungerat ganska bra. Ett gäng Berliner Weisse är påväg från Sahtipaja och vi är mycket glada att kunna presentera deras pilotbrygder.

Vi har även laddat upp med några bra dubbel-ipor, en stil som vi fått önskemål om att ha mer av.

Fortsätt gärna återkoppla om det är något ni skulle vilja se mer av. Mejla till thorsten@beerditch.com eller berätta vad du har för önskemål för oss när du är här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s